Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/zdrave-mlsani-ve-skolni-druzine  •  Vydáno: 15.9.2009 20:43  •  Autor: Martina Bímová

Zdravé mlsání ve školní družině

Pokusíme se společně o něco nového a zdravého!!

Vážení rodiče,

 po dohodě s Vámi jsme se rozhodly s p. vychovatelkami omezit konzumaci bonbónů ve ŠD. / teď nemluvíme o sladké odměně při různých závodech a soutěžích, které pořádáme nebo např. někdy se nám stane, že odchází více dětí  najednou domů  a my nestihneme postřehnout, že si  děti neuklidily po sobě hračky, s kterými si hrály, i když je k tomu pořád vedeme...děti rády zapomínají, pak musíme poprosit děti, které ve ŠD zůstaly, jestli by nám nepomohly  a za to si odměnu opravdu zaslouží /. Také někteří rodiče nás upozorňují na zvýšenou kazivost zubů  svých dětí a tak se pokusíme společně to nějak změnit, aby se naše děti naučily zdravě mlsat. Co vy na to????

 

A teď jak na to???

 

Pokud máte doma na zahrádce ovoce, které by se dalo sušit / křížaly, hrušky, švestky, atd. / můžete je přinést do školní družiny/.

P. vychovatelka Bímová obětuje svoji sušičku na ovoce, hned zítra jí do ŠD přinese, pokud děti při obědě nesní ovoce, hned ho také vlastně spotřebujeme / usušíme / a každé dítě si bude moci vytvořit z lahve na kompot svojí skleničku sušených  sladkostí / děkujeme moc p. Štěrbové, která nám zakoupila barvy Remacol, takže klidně můžeme naši kompotovou sklenici jako zázrakem přeměnit ve skleničku sušených sladkostí a každý si jí nazdobí podle svých představ/, potom také můžeme využít oříšků, které teď na zahrádkách padají a my je s dětmi rády vyloupeme, Pokud by někdo s dětí chtěl, může si přinést i rozinky, mandle...můžeme si společně udělat  tzv. müsli a pak si k svačince nosit jogurt, to vše lze.

Uvidíme, jak se to osvědčí, ale nápad je to velice pěkný a my ho budeme podporovat!!!

 

Děkujeme všem za spolupráci a brzy Vám dáme vědět. Vaše vychovatelky ŠD.