Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/ziju-stejne-jako-ty  •  Vydáno: 15.6.2009 22:26  •  Autor: Martina Bímová

ZIJU STEJNE JAKO TY!

Zúčastnili se i někteří rodiče a děti. Prosím o prominutí, ale u foťáku mi došly baterie.

 

 5. - 6. června 2009
pátek 16:00 - 22:00 hodin, sobota 10:00 - 22:00 hodin
Centrální park Pankrác, Praha 4

Na počátku byla myšlenka a zájem udělat dobrou akci, která přiblíží život postižených trochu jinak. Chceme ukázat, že všichni musíme táhnout za jeden provaz. Nejde pouze o jednotlivce, jde o celou společnost.

Osoby s handicapem jsou stále pro některé z nás lidé, kterým se má uhýbat z cesty, nebo, ti kteří potřebují politování a k ničemu nejsou. Toto chceme vyvrátit právě touto ojedinělou aktivitou. Postižení se nám bez problémů dokáží vyrovnat. Potřebují dostat pouze šanci. Chceme, aby si každý mohl vyzkoušet na vlastní kůži, s čím vším se musí zdravotně postižení lidé vyrovnávat každý den, v čem jsou dobří, v čem nás mohou namotivovat. Na našem festivalu se potkáte s lidmi, které nezlomilo jejich postižení, ale stalo odrazovým můstkem pro další život. Kde je zdravý běžně nečeká.

Kdybychom nestrhli k pomoci další nadšence, tato akce by nikdy nevznikla. V podstatě
všichni účinkující se vzdali svých honorářů, získali jsme velkou podporu od partnerů a i
v době finanční krize se nám podařilo získat sponzory, kteří věří, že stojí zato podporovat problematiku zaměstnávání zdravotně postižných občanů. V neposlední řadě je zapotřebí zmínit velmi vstřícný přístup radnic Městské části Prahy 4 a Městské části Praha 7 a Magistrátu hlavního města Prahy. Bez jejich pomoci bychom letošní ročník nemohli uspořádat.

 

Netradiční festival bez bariér a hranic pro malé i pro celé rodiny.
Pobaví Vás, zaujme a přivede na jiné myšlenky. Lidé se zdravotním postižením dokáží daleko víc, než si dovedete představit!