Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/den-neuveritelnych-jevu-ve-sd  •  Vydáno: 26.5.2009 20:26  •  Autor: Martina Bímová

Den neuvěřitelných jevů ve ŠD.

Zažili jsme toho opravdu hodně.

Hned po obědě jsme si šli hrát na školní zahradu, kde jsme se pod stromy schovali před žárem sluníčka a povídali jsme si, co nás dnes čeká / to jsme ještě netušili, že na obloze nad školou uvidíme  ducha přátelství /.

Zjevil se jen na nepatrnou chvíli během našeho šplouchání na nádvoří školy, kde se děti začaly dohadovat / v ten moment se nebe na okamžik zatáhlo, proto jsme si toho všimli /, kdo se bude ve vaničce cákat dříve a tak jsme stihli udělat jen jedinou fotečku. Ale i tak nám všem přeběhl mráz po zádech.

Přestali jsme se hádat a přemýšleli jsme, co nám chtěl duch vlastně naznačit. V knize o Záhadách světa jsme podle podobizny zjistili, že je to duch přátelství a zjevuje se tam, kde není spokojen s přátelskými vztahy mezi lidmi nebo dětmi.

Došli jsme všichni společně k závěru, že nás chce asi upozornit, aby jsme na sebe byli hodní, pomáhali jeden druhému, neubližovali nikomu slabšímu a vždy pomohli tomu, který to bude potřebovat.

A aby se na nás duch nezlobil, vyrobili jsme si podle staré čarodějnické knihy " Elixír přátelství ", se kterým jsme si všichni přiťukli a slíbili si navzájem, že se budeme snažit zlepšit svoje chování vůči kamarádům. Při přípitku jsme všichni říkali slova, na které snad nikdo z nás jen tak nezapomene.....

Přátelství je k nezaplacení,ničím nelze vyvážit jeho cenu.
Přátelství je elixírem života.

A pak jsme celou skleničku vypili až do dna a dokonce se přidali i někteří rodiče / moc jim za naši podporu děkujeme/.

Najednou se na nebi zablesklo....nic víc......

 

My jsme ještě pro jistotu, aby naše kamarádství a přátelství bylo zpečetěno,  udělali sladké " Řezy přátelství ", které jsme si spolu s elixírem dali ke svačince / a dokonce jsme nezapomněli na naše kamarády, kteří mají alergii na med a na oříšky a tak jsme jim vytvořili řezy s marmeládou, kokosem a rozinkami /.

 

Po zbytek odpoledne jsme se koupali ve vaničce, hráli si karetní hry a přemýšleli o tom, co nás asi čeká ve středu. Ale to vše Vám zase dáme vědět.

Posíláme moc pozdravů všem kamarádům ze ŠD na ŠvP / škoda, že tu nejste, zažili by jsme neskutečné věci /.

Tak krásnou středu přejí všichni ze ŠD a maturantům držíme dále palečky a snažíme se být potichu.

 

P.S. Omlouvám se dětem i rodičům, fotečky samozřejmě vložím a už na nich i pracuji, / dnes fotily opět děti, hlavně výrobu "Řezu přátelství ", a elixíru, jenže foťák nastavily , ač nerady na něco, co jsem nedokázala dát do podoby fotek, takže dnes bude foteček asi jen velmi málo a to hlavně portrétů, protože dnes v noci se  opět některé děti po elixíru budou proměňovat /. Tak se těšte. Musím Vám jen mezi námi prozradit, že tyto změny děti opravdu baví a vždy mě každý den prosí, ať už jim konečně ukážu, čím vlastně v noci byly a že si na to nepamatují.

A zítra opět budeme i kuchtit, ale co, to je překvapení .

M. Bímová