Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/adaptacni-ozdravny-pobyt-6.a-7.trid  •  Vydáno: 30.9.2024 12:18  •  Autor: Jana Zelenková

Adaptační ozdravný pobyt 6. a 7. tříd

Ve dnech 16. – 20. září se žáci 6. a 7. tříd naší základní školy zúčastnili adaptačního výjezdu, který se konal v krásném prostředí Podhradí u Ledče nad Sázavou. I když to chvíli vypadalo, že možná neodjedeme kvůli „velké vodě“, nakonec jsme to zvládli.

 

Tento výjezd byl zaměřen na podporu týmové spolupráce, rozvoj sociálních vazeb mezi spolužáky a posílení třídní soudržnosti. Cílem bylo stmelit kolektivy a usnadnit žákům přechod do nového školního roku a také na 2. stupeň. Program byl plný aktivit, které měly podpořit vzájemnou spolupráci, komunikaci a zábavu.

 

Během pobytu se žáci zapojili do různorodých aktivit, mezi které patřily adaptační hry, sportovní soutěže a vědomostní kvízy. Tyto aktivity byly připraveny tak, aby pomohly žákům lépe se poznat, spolupracovat a užít si zábavu v přátelské atmosféře. Sportovní soutěže zahrnovaly například fotbal, štafetové závody, orientační běh a další týmové hry, zatímco vědomostní soutěže prověřily znalosti z různých oborů i logické myšlení.

 

Jedním z vrcholů programu byl celodenní výlet. Šesté třídy se vydaly do malebného města Zruč nad Sázavou, kde navštívily muzeum panenek, vyzkoušely si kuličkovou dráhu a užily si krásnou přírodu v parku místního zámku. Sedmáci navštívili Vodní dům, kde se dozvěděli zajímavé informace o životě kolem vodních toků a ekosystémech, a také navštívily Včelí svět, který jim přiblížil fascinující život včel a jejich význam pro přírodu.

 

Večery patřily odpočinku a zábavě. Žáci si užili táborák, při kterém opékali špekáčky a zpívali táborové písně. Nechybělo ani bubnování, které vytvořilo neopakovatelnou atmosféru plnou rytmu a radosti. Bylo vedené zkušenou lektorkou, která děti motivovala k společnému tvoření hudby a prohlubování týmové spolupráce.

 

Adaptační výjezd splnil svůj cíl – žáci se navzájem lépe poznali, posílili své vztahy a odvezli si spoustu krásných vzpomínek. Tento program byl důležitým krokem k tomu, aby se děti cítily ve své třídě i škole co nejlépe a úspěšně odstartovaly školní rok.

Z. Dessie