Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/olympijsky-odznak-2024  •  Vydáno: 30.6.2024 14:46  •  Autor: Jana Králová

Olympijský odznak 2024

Olympijský odznak 2024

V termínu 26. dubna se konala na ZŠ Bítovská sportovní akce souboj o Prahu 4 – olympijský odznak 2024. Školu Kavčí hory reprezentovalo na soutěži celkem 24 vybraných žáků z 5.-8. tříd., v kategorii jednotlivců a družstev. Soutěž proběhla pod patronací českého olympijského výboru a městské části Praha 4.

 

Tato sportovní událost je upravená verze olympijského víceboje přizpůsobená pro žáky základních škol. Disciplíny byly vybrány tak, aby testovaly různé fyzické schopnosti účastníků, včetně síly horní části těla, vytrvalosti, výbušné síly nohou a síly břišního svalstva. Pro letošní rok byli vybrány disciplíny: hod 2 kg medicinbalem, přeskok švihadla na 2 min., trojskok z místa, lehy sedy na 2 min.

 

V konkurenci ostatních základních škol Prahy 4 jsme si vedli velmi dobře, dva zástupci naší školy, jmenovitě Patrik Malý a Sofie Máchová, dokonce postoupili ve svých kategoriích do regionálního pražského kola, které se koná 15. května 2024 na sportovním areálu FTVS UK.

 

Hlavním cílem soutěže měla být u žáků podpora fair play, týmového ducha a osobního rozvoje každého účastníka. Atmosféra na závodech byla díky hostům z řad olympioniků pozitivní a motivující pro všechny zúčastněné žáky.

 

Všem děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy a přejeme hodně sil k úspěšnému zakončení školního roku.

Tým TV