Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/t-mobile-olympijsky-beh  •  Vydáno: 30.6.2024 14:39  •  Autor: Jana Králová

T-Mobile Olympijský běh

Ve středu 19. června se konal již tradiční T-Mobile Olympijský běh. Akce proběhla v areálu ZŠ Bítovská pod patronátem Olympijského výboru a městské části Praha 4.

 

Tento běh je brán jako největší běžecká akce v Česku a koná se na oslavu olympijských hodnot a myšlenek Letos je hlavním tématem hodnota “přátelství”, motto letošního běhu tedy bylo „Jeden za všechny, všichni na start".

 

Celá akce probíhá na mnoha místech ČR, kde se mohou běhu zúčastnit děti i dospělí všech věkových kategorií, kteří rádi sportují. Na ZŠ Bítovská bylo přítomno přes 320 vybraných žáků z několika ZŠ Prahy 4. Na závod se dostavilo i několik osobností v podobě bývalých a současných olympioniků, zástupců olympijského výboru i pan starosta Prahy 4.

 

Za Školu Kavčí hory vyrazilo závodit do parného slunného dne celkem 27 žáků od 2. po 8. třídu základní školy. Všichni naši žáci si vedli velmi dobře a v nabité konkurenci ostatních škol si mnohdy vybojovali přední příčky v celkovém umístění.

 

Rád bych zde vyzdvihl a pochválil především výkony dvou žáků na medailových pozicích, z třídy Z8A Filipa Schicka a Z2B Jakuba Vrabce. Oba zkušení sportovci skončili v závodě celkově na druhém místě ve svých kategoriích a odvezli si do své sbírky krásné stříbrné medaile.

 

Za vedení školy a tým TV všem zúčastněným žákům moc děkujeme a přejeme ještě mnoho dalších sportovních zážitků a úspěchů, jak ve zbytku školního roku, tak i o prázdninách.

J. Soucha