Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/scio/trenink-na-prijimaci-zkousky-v-8.tridach  •  Vydáno: 21.6.2024 9:13  •  Autor: Jana Zelenková

Trénink na přijímací zkoušky v 8. třídách

V rámci sciotestů každoročně využíváme „Trénink na přijímací zkoušky“ pro žáky 8. tříd.

Žáci vždy vypracují test obecných studijních předpokladů, zároveň před testem provedou vlastní odhad, jak asi „dopadnou“ a označí typ střední školy, kde by chtěli pokračovat ve studiu. Příští rok se na volbu střední školy ale také zaměříme ve Světě práce, kde se volbou profesní orientace a SŠ budeme zabývat celé 1. pololetí.

Dále osmáci vypracovali test z českého jazyka a z matematiky, výsledky jednotlivých částí testů pak byly porovnány s výsledky testu studijních předpokladů. Výstupem z "tréninku" je i zhodnocení předpokladů pro studium na zvoleném typu SŠ.

Obecně lze říct, že výsledky v tréninku odpovídají výsledkům z loňského Národního testování, které žáci absolvovali. V 8.B jsou výsledky v souladu s obecnými studijními předpoklady žáků
a je vidět, že na sobě děti stále pracují. V 8.A jsou studijní předpoklady třídy obecně lepší, žáci však pracují méně, dosáhli slabšího výsledku, než by odpovídalo jejich předpokladům. Máme tedy společně na čem v příštím školním roce zapracovat.

Každý žák dostane svoji individuální zprávu s rozborem výsledků.