Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/studentske-volby-do-evropskeho-parlamentu-na-nasi-skole  •  Vydáno: 22.5.2024 10:24  •  Autor: Jana Králová

Studentské volby do Evropského parlamentu na naší škole

Na naší střední škole proběhly v květnu Studentské volby do Evropského parlamentu. Tato událost poskytla studentům jedinečnou příležitost zažít proces voleb na vlastní kůži a lépe porozumět demokratickým principům a fungování Evropské unie.

 

Účast ve volbách byla velmi povzbudivá – hlasovat přišlo téměř 50 % všech oprávněných voličů z řad studentů. Tento vysoký počet ukazuje na zájem studentů o veřejné dění a jejich chuť aktivně se zapojit do simulace demokratického procesu.

 

Studentské volby byly zorganizovány tak, aby co nejvěrněji napodobily skutečný průběh voleb do Evropského parlamentu. Studenti si mohli vyzkoušet všechny kroky volebního procesu, od registrace voličů přes samotné hlasování až po sčítání hlasů. Volební komise byla složená ze studentů, kteří se zhostili svých rolí s velkou odpovědností a profesionalitou.

 

Děkujeme všem, kteří se na organizaci Studentských voleb podíleli, a především všem studentům, kteří využili svého práva volit. Věříme, že tato zkušenost přispěje k jejich lepšímu pochopení demokratických principů a významu občanské angažovanosti.

K. Měšťánková