Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/projekt-zivot-na-zemi  •  Vydáno: 22.5.2024 10:17  •  Autor: Jana Králová

Projekt "Život na Zemi"

Ve středu 30. dubna se na naší škole odehrála jedinečná a inspirativní akce nazvaná "Život na Zemi", která je součástí celoškolního projektu Světová škola. Tentokrát se zapojili žáci 2. třídy základní školy a studenti 2. ročníku naší střední odborné školy, aby společně pracovali na kultivaci zídky kolem nádvoří naší školy.

 

Projekt měl za cíl nejen zdůraznit význam péče o životní prostředí, ale také posílit spolupráci mezi různými věkovými skupinami. A musím říct, že všechny tyto cíle byly naplněny nad očekávání.

 

Žáci  a studenti naší školy se sešli ve společné snaze zlepšit prostředí kolem školy. S nadšením a plným nasazením se pustili do práce. Nejprve jsme společně odstranili plevel a nečistoty ze zídky, čímž jsme připravili půdu pro nové změny. Pak přišla fáze dosazování nových rostlin.

 

Během celého procesu jsme nejen pracovali jako tým, ale také se navzájem učili. Starší studenti poskytovali mladším své zkušenosti a znalosti o péči o rostliny a životní prostředí. Naopak, mladší žáci nás inspirovali svou energií a zápalem pro nové věci.

 

Projekt "Život na Zemi" nejenom přinesl konkrétní změny do našeho školního prostředí, ale také posílil vztahy mezi žáky různých věkových kategorií a ukázal, jak důležitá je spolupráce a péče o naše okolí.

 

Těšíme se na další společné akce

K. Měšťánková