Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/adaptacni-vyjezd-zs  •  Vydáno: 18.10.2023 14:37  •  Autor: Jana Králová

Adaptační výjezd ZŠ

V září vyrazili šesté a sedmé třídy na již tradiční adaptační výjezd do Podhradí.

 

V pondělí odpoledne se vytvořily klany, ve kterých byli namíchaní žáci ze všech zúčastněných tříd. Každý klan si vymyslel své logo a pokřik. Po večeři jsme se pak všichni setkali a jednotlivé klany přestavily své výtvory a také své členy.

 

V úterý jsme všichni vyrazili na celodenní výlet. Šestáci do Zruče nad Sázavou, kde v zámku navštívili expozici Svět kostiček a panenek, dále Kolowratskou věž a kuličkovou dráhu. Sedmáci pak vyrazili na exkurzi do pivovaru a muzea motorek v Kácově. Po návratu se někteří osvěžili v bazénu a po večeři se klany vrhly na tvorbu totemů z přírodních materiálů.

 

Středa se nesla v duchu sportovních her. Jednotlivé třídy mezi sebou soutěžily v přehazované a ve fotbale. Po večeři představily všechny klany své totemy a pak následovalo opékání buřtů a venkovní diskotéka.

 

Ve čtvrtek nás čekaly adaptační hry pod taktovkou Vítka Hrbáčka. Odpoledne pak šesťáci absolvovali program pro podporu vzájemné spolupráce v rámci jednotlivých tříd a sedmáci vyrazili do Ledče nad Sázavou. Večer pak všechny čekalo bubnování.

 

V pátek už jsme jenom douklidili, vyhodnotili jednotlivé soutěže a hurá zpátky domů.

Vaši učitelé