Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/soutez-kpbi  •  Vydáno: 20.6.2023 12:12  •  Autor: Jana Králová

Soutěž KPBI

I v letošním školním roce se žáci a studenti zúčastnili soutěže Kraje pro bezpečný internet, která je výsledkem iniciativy Asociace krajů ČR a přispívá k vyšší informovanosti o možných nástrahách internetu.

 

Celkově soutěžní kvíz vyřešilo 2907 soutěžících v Praze, z naší školy se zúčastnilo téměř 400 žáků od 4. třídy ZŠ po 4. ročníky na SŠ. Již v prosinci byla vylosována a odměněna naše studentka Michaela Ježková z S3C, v dubnu pak žák základní školy Jan Lukeš ze Z7A.

 

Po splnění základního kvízu mohli účastnici splnit ještě kvíz plus, na jehož mnohem těžší otázky dokázalo v Praze správně odpovědět pouze 159 soutěžících. Z naší školy se nejúspěšnějším studentem stal Ondřej Kroužek z S2B, který se probojoval mezi 5 nejlepší v Praze a zúčastnil se krajského finále, kde se nakonec umístil na krásném 4. místě.

 

I naše škola obdržela ocenění jako celek a to 1. místo za nejvyšší počet účastníků ze základní školy. Ocenění si žáci, studenti a zástupci škol převzali z rukou radního hl. m. Prahy pro školství Antonína Klecandy v Rezidenci primátora.

 

Děkujeme všem žákům a studentům za účast.

J. Králová