Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/jak-jsem-si-uzil-predavani-ceny-za-sloh-na-tema-pozary-a-kominy-v-soutezi-pozarni-ochrana-ocima-deti  •  Vydáno: 6.6.2023 9:51  •  Autor: Martina Medková

Jak jsem si užil předávání ceny za sloh na téma „Požáry a komíny“ v soutěži Požární ochrana očima dětí

Jednoho dne jsme s celou třídou psali sloh o požární ochraně. Téma bylo o hasičích a komínech. Psal jsem o tom, jak si malí kluci udělali hloupou legraci ze staré babičky. Paní učitelka si všechny naše slohové práce přečetla, vybrala z nich ty nejlepší a poslala je do soutěže. Přiznám se, že se mi nechtělo znovu vše přepisovat, protože to bylo opravdu moc dlouhé, ale maminka mě (po domluvě s paní učitelkou) přesvědčila, tak jsem do toho šel a teď jsem opravdu moc rád. Pár dní se čekalo na vyhodnocení, nejen slohů, ale i výkresů a animační části. Přibližně za měsíc paní učitelce poslali e-mailem výsledky, a tak jsme zjistili, kdo se z naší třídy umístil. Poté napsala paní učitelka rodičům výherců pozvánky na předávání cen a byla velmi spokojená, že se z naší třídy umístily hned tři děti.

V pondělí 15.5. jsme se sešli na Staroměstské radnici u památky jménem Orloj. Předávání cen začalo v 17:00hod v Brožíkově zasedacím sále. Byl jsem celkem nervózní z toho, na jakém místě se umístíme, protože to nám paní učitelka úmyslně neprozradila, abychom měli alespoň nějaké překvapení. Nakonec jsem skončil druhý a byl jsem celkem spokojený. Klukům jsem moc fandil a věřil jsem, že se umístí lépe než já. Moji spolužáci z 5.B se umístili s animací na prvním místě, moc jsem jim to přál. Nakonec ke všem možným dárkům jsme celá rodina (měl jsem tam nejen maminku s tatínkem, ale i babičku a dědu) dostali jako bonus ještě prohlídku radnice a výhled ze Staroměstské věže. Předávání cen jsem si moc užil a jsem velmi rád, že jsem se mohl podívat z rozhledny na Prahu a projít si krásné sály. Nakonec mě maminka s tatínkem odměnili výbornou večeří a parádní zmrzlinou. Moc děkuji paní učitelce, že jsem se mohl takové soutěže zúčastnit.

M. Čermák

žák Z5B