Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/klub-mladeho-divaka  •  Vydáno: 25.4.2023 12:12  •  Autor: Jana Králová

Klub mladého diváka

Klub mladého diváka

Členové Klubu mladého diváka zhlédli poslední představení tohoto školního roku Miláčka od Guy de Maupassanta. Hezký kulturní zážitek dokreslila příjemná atmosféra Vinohradského divadla. Studenty potěšilo také herecké obsazení, poznávali mnoho tváří známých osobností, např. Ondřeje Krause, Antonii Talackovou, Otakara Brouska ml.

 

Celý příběh se odehrával v Paříži koncem 19. století, kdy byla v rozkvětu divadla, večerní zábava a bary. Hlavní postava George Duroy (Ondřej Kraus) na takový život plný radosti neměl peníze. Nedávno se totiž vrátil z Afriky, kde byl v armádě. Má špatně placenou práci a skoro žádné vzdělání. Z této situace ho vysvobodí jeho starý přítel Forestier (Viktor Javořík), který mu pomůže se dostat k práci novináře. Díky své schopnosti zaujmout ženy se vyšplhá až na úplný vrchol, ale stejně nemá pořád dost. Herci dokázali publikum vtáhnout do děje tak, že si člověk připadal jako součást celého příběhu.

 

Miláček však nebyl jediným představením tohoto roku. Už v listopadu navštívili studenti představení Mistr a Markétka od Michaila Bulgakova v divadle v Dlouhé, v prosinci Zkrocení zlé ženy od Williama Shakespeara v Divadle pod Palmovkou a v lednu Hamleta od Williama Shakespeara v Divadle ABC.

 

Klub mladého diváka má dlouhou historii a my máme to štěstí, že jsme jeho součástí a budeme moc rádi, když se k nám příští rok přidáte a budete s námi sdílet nové kulturní zážitky.

A. Steinerová

studentka S1A