Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/t-mobile-olympijsky-den-a-sportovni-den-1.stupne  •  Vydáno: 30.6.2022 12:13  •  Autor: Jana Králová

T-Mobile olympijský den a sportovní den 1. stupně

Poslední týden školy si žáci prvního stupně pořádně zasportovali. S pohybem začaly ve středu 22. června 4. a 5. třídy, které se zúčastnily T-Mobile olympijského běhu.

Přesně v deset hodin odstartovaly svůj závod na kilometr dívky ze čtvrtých tříd, po nich odběhly další kategorie. Všichni žáci, kteří se běhu zúčastnili, získali medaili, diplom a něco sladkého na cestu. Ti nejlepší byli odměněni funkčním trikem Alpine Pro a pastelkami Koh-i-noor.

 

Skupina žáků z druhého stupně taktéž tento závod běžela na ZŠ Bítovská. Měli tak možnost porovnat síly i se sportovci ze základních škol v našem okolí.

 

V pondělí 27. června jsme úspěšně navázali sportovním dnem. Toho se tentokrát zúčastnil celý první stupeň. Žáci soutěžili ve dvou kategoriích, a to 1.-3. třídy a 4.-5. třídy.

 

V průběhu dopoledne si dle své volby vyzkoušeli hod míčkem, skok do dálky, trojskok z místa, běh na 60 metrů. Zlatým hřebem byla štafeta 4X 200 metrů.

 

Za velké úsilí, které děti vynaložily, si zasloužily zmrzlinu. A nutno podotknout, že v horkém počasí opravdu bodla.

V. Hrbková