Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/den-bez-batohu-a-tasek  •  Vydáno: 29.6.2022 15:46  •  Autor: Jana Králová

Den bez batohů a tašek

V úterý 21. 6. 2022 se na naší škole konal Den bez batohů a tašek. Úkolem žáků bylo, aby si v tento den přinesli své školní potřeby v čemkoliv jiném, než je běžně nosí. A že bylo na co se dívat. Žáci se celkem vyřádili a přinesli/přivezli si své věci v roztodivných zavazadlech. K vidění byly např. sekačky na trávu, kolečko, taburet, odpadkový koš, futrály na hudební nástroje, dětská nákladní auta, sušáky na prádlo, nákupní vozíky, hrnce a spoustu dalších.

 

Žáci čtvrtých až devátých tříd si první vyučovací hodinu, pod dohledem svých parlamentářů, zvolili spolužáka, který měl nejoriginálnější náhradní zavazadlo, a ten ho pak na začátku druhé vyučovací hodiny na nádvoří školy předvedl odborné porotě složené z řad netřídních učitelů. Vše se odehrávalo pod dohledem ostatních žáků, učitelů i vedení školy.

 

Byl to velký boj a porota neměla rozhodování vůbec lehké. Nakonec se na třetím místě umístil Matěj Pásek ze Z9B s taburetem. Druhé místo obsadila Lucie Ihringová ze Z6B s odpadkovým košem a první místo s největším počtem hlasů od poroty získala Lucie Kňourková ze Z6B se svým stavebním kolečkem.

 

Děkujeme všem za účast.

Váš školní parlament