Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/den-zeme-v-parku-na-pankraci-a-den-deti-v-hobby-centru  •  Vydáno: 2.6.2022 17:04  •  Autor: Martina Bímová

Den Země v parku Na Pankráci a Den dětí v Hobby Centru - foto

Usmívající se

Tento týden naše družina přijala pozvání dokonce na dvě akce konané v našem okolí.

Ve úterý 31. 5. probíhala v parku Na Pankráci celý den akce MČ Praha 4 DEN ZEMĚ. Program byl zaměřený na ekologickou výchovu - na stanovištích s dílničkami a soutěžemi si děti zopakovaly a rozšířily své znalosti o recyklaci a péči o životní prostředí. Zajímavá byla ukázka a výcvik dravců, velký zájem byl o skákací hrad a malování na obličej. Děti byly nadšené z drobností, které si vytvořily a vysoutěžily.

Ve středu 1. 6. bylo živo v zahradě Hobby Centra. V době našeho příchodu akorát začínalo kouzelnické představení, kterého se naše děti aktivně účastnily. Po jeho skončení se děti rozprchly po tvořivých dílničkách - mohly si vybrat z široké nabídky činností: vytvořit si placku, obrázek ze zažehlovacích korálků, kostku, do které zatloukaly hřebíky, letadélko nebo si zkusit složit "hudbu" kreslením barev na papírový pás, ze kterého jim byla jejich skladba poté přehrána. Radost dětem udělal skákací hrad, malování na obličej, zvířátka z balónků a tradiční popcorn, pro jehož získání bylo ovšem třeba složit lodičku z papíru, do které byl popcorn "naložen".

Děti si svůj den opravdu užily.

Vaše vychovatelky ŠD.Mrkající