Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/zimni-ozdravny-pobyt-1.stupne  •  Vydáno: 23.3.2022 9:33  •  Autor: Jana Králová

Zimní ozdravný pobyt 1. stupně

Před jarními prázdninami se uskutečnil zimní ozdravný pobyt pro žáky 4. a 5. tříd naší základní školy. 

Lyžování jsme si užili v Jizerských horách. Vzhledem k hojnému počtu šedesáti žáků jsme hledali vhodné ubytování, které jsme nakonec našli v Dolním Maxově v penzionech Kamenice. Děti s učiteli si neměli na co stěžovat, prostředí bylo velmi příjemné, energii jsme doplňovali chutným jídlem. Na svah jsme dojížděli do deset minut vzdáleného skiareálu Severák, kde nás čekaly zasněžené sjezdovky vhodné pro menší lyžaře. K dobré náladě přispívalo sluníčko, které se před námi za celý týden prakticky neschovalo.

 

Týmy Krtečci, Čtyřlístek, Sněhuláci, Snowboarďáci a Tvoje máma si za své pokroky, ukázněnost a výdrž zasloužily velkou pochvalu. Samozřejmě nepřišly ani o závěrečné boje o medaile a mlsání. Slalomem všichni účastníci prosvištěli jako Ester.

 

Nebojovalo se však pouze na svahu, večery jsme strávili společenskými hrami, olympijským kvízem či stavěním nejoriginálnější sochy ze sněhu. Pár neunavitelných jedinců si stihlo dokonce i zabobovat.

 

Na týden jsme zavzpomínali ještě po jarních prázdninách, kdy proběhlo slavností předávání medailí, vítězům tak měli možnost pogratulovat i spolužáci, kteří se pobytu nezúčastnili.

 

Už se moc těšíme na další takový týden plný zážitků.

V. Hrbková