Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/vanocni-retez-foto-prosinec-2021  •  Vydáno: 17.12.2021 17:32  •  Autor: Martina Bímová

Vánoční řetěz - foto - prosinec 2021

Vánoční řetěz - foto - prosinec 2021

Ve středu odpoledne jsme soutěžili. Usmívající se

Tento školní rok jsme poprvé využili prostory školní jídelny pro mezidružinové soutěžení. Každé oddělení ŠD dostalo jednu složku barevných papírů, nůžky, lepidla a úkol vytvořit co nejdelší vánoční řetěz. Důležité bylo nejen šikovně stříhat a lepit (užších proužků je z listu papíru víc než širokých, z krátkých proužků je kratší řetěz), ale také spolupracovat a komunikovat ve skupině.

Do úkolu se pustili všichni se stejným odhodláním a všechna oddělení věřila, že právě jejich řetěz bude ten nejdelší. A jak to nakonec dopadlo?

Nejdelší řetěz vytvořili Medvědi, kterým patří velká gratulace. Na druhém místě se umístili Zajíci, kteří materiál spotřebovali v rekordním čase, a tak někteří z nich pomohli v posledních minutách Ježkům, kteří soutěžili v nejnižším počtu. I díky tomu se nakonec Ježci umístili na třetím místě (i s pomocníky byli stále nejméně početnou skupinou). Na čtvrtém místě se umístili Sloni a nejkratší řetěz (z nejširších proužků) patřil dětem z Žirafy.

V jídelně panovala skvělá atmosféra a malou odměnu si zasloužili všichni soutěžící.

Vaše vychovatelky ŠD.Mrkající