Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/jak-z5a-pomohla-zviratkum-v-zoo-v-dobe-pandemie  •  Vydáno: 19.4.2021 19:12  •  Autor: Martina Medková

Jak Z5A pomohla zvířátkům v ZOO v době pandemie

Boj s koronavirem se pro mnohé zoologické zahrady stal zároveň i bojem o přežití. ZOO totiž nemají stálý příjem, navíc většinu peněz na provoz získávají především ze vstupného. Podobně je na tom i ZOO Praha, o jejíž situaci se žáci Z5A dozvěděli na jedné z pravidelných třídnických hodin od třídní učitelky Mgr. et Mgr. Romany Konopáskové. Bohužel i tato veliká zahrada se dostala do existenčních problémů. Nad vodou ji v současné době drží především solidarita lidí.

A právě proto se všichni žáci třídy Z5A nadšeně rozhodli pomoci zvířátkům v nouzi v ZOO Praha. Okamžitě investovali nemalou část svého třídního výdělku z programu finanční gramotnosti „Abeceda peněz“ a nakoupili stravenky (krmné dávky) pro zvířátka v hodnotě 2500 Kč. Páťáci s velkým potěšením pozvali na oběd např.: gorilu, lachtana, orangutana, pandu, slona, tapíra, tučňáka, zebru, žirafu a mnoho dalších zvířátek. Žáci byli rádi, že mohli udělat něco pro ZOO a její zvířecí obyvatele.

Romana Konopásková