Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/sd-tyden-od-18.1.do-22.1.2021-foto  •  Vydáno: 23.1.2021 13:11  •  Autor: Martina Bímová

ŠD - týden od 18.1. do 22.1.2021 - foto

ŠD - týden od 18.1. do 22.1.2021 - foto

Tento týden jsme si povídali o zimních sportech.Usmívající se

Zimní sporty je označení pro disciplíny, které se konají v období zimy. Pro jejich provozování jsou potřebné sníh či led. Mezi zimní sporty se řadí: alpské lyžování, běh na lyžích, snowboarding, skoky na lyžích, lední hokej , krasobruslení, boby a mnoho dalších. V současnosti lze díky rozvoji techniky provozovat většinu z těchto disciplín i v létě.

Zimním sportům jsou věnovány i zimní olympijské hry, jenž se konají jednou za 4 roky. Symboly olympijských her jsou: olympijská vlajka s pěti kruhy / děti už znají, co každý barevný kruh znamená /, hymna a oheň. Země světa se střídají v jejich pořádání. Sportovcům s tělesným postiženímjsou určeny paralympijské hry.

Dále jsme se bavili o bezpečnosti, speciálním oblečení a náčiní / pravidelná kontrola a údržba /, dodržování pravidel pro jednotlivé sporty, ochranných pomůckách pro sportovce,zbytečně neriskovat a nepřepínat síly.

O bezpečnost lidí na horách se stará Horská služba.Horská služba ČR při výkonu své činnosti organizuje a provádí záchranné a pátrací akce v horském terénu, poskytuje první pomoc a mnoho dalšího.

Ještě jsme zavěsili nějaké dobroty pro ptáčky, užili si radovánek na sněhu,hráli jsme si s kamarády oblíbené hry ve školní družině a také jsme malovali a tvořili.

Zimě a zimním sportům se budeme věnovat i příští týden. Jak si děti představuji " Paní zimu " ?Smějící se

Pěkný víkend Vám přejí Vaše vychovatelky ŠD a báječné děti.Mrkající