Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/pripravka-pro-budouci-prvnacky/pripravka-pro-budouci-prvnacky-zaverne-shrnuti  •  Vydáno: 17.4.2020 20:33  •  Autor: Martina Medková

Přípravka pro budoucí prvňáčky - závěrné shrnutí

Vážení rodiče, milé děti!

Z důvodu uzavření škol jsme nemohli dokončit náš projekt Přípravka pro budoucí prvňáky. V době od října do března jste měli možnost navštívit naši školu a ulehčit tak dětem zahájení školní docházky. V deseti setkáních jsme s dětmi prošli téměř všechny důležité složky školní zralosti a nasměřovali tak jejich pozornost na důležité činnosti spojené se školní prací. Bohužel jsme přišli o poslední setkání, které mělo být věnované Velikonocům a shrnutí celého projektu.

Děti, které navštěvovaly naše hodiny musím pochválit. Nástupu do školy se nemusí obávat. A jak dětem ještě můžete pomoci? Zaměřte se na rozvoj řeči a odstraňování případných chyb ve výslovnosti. Zapomíná se také na sebeobsluhu a vhodnou komunikaci s kamarády a dospělými. Podrobnější informace, desatero předškoláka či náměty na činnosti a pracovní listy můžete najít např. na www.kuliferda.raabe.cz.

Věřím, že se s většinou dětí setkáme v září v novém školním roce 2020/2021.

Lenka Borotová