Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/nehodou-to-zacina  •  Vydáno: 28.1.2019 13:00  •  Autor: Jana Zelenková

Nehodou to začíná

Dne 17. 1. 2019 se studenti 1. a 2. ročníku střední školy zúčastnili populární vzdělávací přednášky na téma nebezpečného chování v dopravním provozu a na následky vážných dopravních nehod - Nehodou to začíná“.

Obsah byl zaměřen na základní pravidla pro bezpečnou jízdu. Odborníci analyzovali časté dopravní nehody z hlediska jejich příčin a následků. Diskutovali o rizicích při používání mobilních telefonů během řízení, nedodržování bezpečné vzdálenosti či porušování rychlosti. Uvědomili jsme si, že máme možnost zvýšit svoji bezpečnost i z pozice spolujezdce. Experti otevřeně komentovali účinky alkoholu a nejčastěji používaných drog na psychiku člověka a chování řidiče. V samotném závěru přednášky se rozehrála ukázka asistované první pomoci se záchranářem.

Odnesli jsme si řadu cenných informací, ke kterým se běžně v životě, ve školách nebo autoškolách jen tak nedostaneme. Čekali jsme nudnou přednášku, ale byli jsme velice a mile překvapeni, neboť jsme se zúčastnili zajímavého pořadu, který využíval interaktivní prvky, které nás vtáhly do děje. Uvědomili jsme si, co je pro nás dobré a jak můžeme přispět k vlastní bezpečnosti.

Petra Hamannová - 1SA