Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/polytechnicka-vychova-2.pololeti  •  Vydáno: 7.7.2018 12:18  •  Autor: Jana Králová

Polytechnická výchova 2. pololetí

I v tomto pololetí navštěvovali žáci 8. tříd polytechnická hnízda v Akademii řemesel na Zeleném pruhu a učili se zde pracovat s různými materiály jako např. dřevo, kov, ale také si vyzkoušeli několik druhů ručních prací, kdy si vyrobili např. brože z organzy, košíky z pedigu, šití přívěšků na klíče z filcu a další.

Všichni si vyzkoušeli něco nového a práce s různými materiály je bavila. Nejvíce si oblíbili práci se dřevem a poté s kovem, ze kterého si vyrobily růže, které vypadaly jako opravdové.

 

Poslední čevnové pondělí se pak žáci zúčastnili Mezinároní slavnosti tradičních řemesel 2018. Z obou 8. tříd bylo vytvořeno družstvo, které svedlo souboj s ostatními družstvy škol, které také pravidelně celý rok docházeli do tzv. Líhní zručnosti. Úkolem bylo vytvořit ptačí budku dle zadání a naši žáci se úkolu zhostili velice dobře a nakonec obsadili krásné 3. místo. Gratulujeme.

 

V rámci této akce byla ještě pro návštěvníky připravena výstava ke 100. výročí založení Československa, kterou si žáci se zájmem prohlédli.

 J. Králová