Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/nova-maturita/maturita-2018  •  Vydáno: 13.7.2018 11:30  •  Autor: Jana Králová

Maturita 2018

Jako každý rok zahájili naši studenti maturitní maraton již na počátku dubna, kdy proběhly praktické zkoušky z odborných předmětů. Studenti obor Veřejnosprávní činnost řešili pro některé z nich velmi zapeklité úkoly, v nichž měli prokázat, že teoretické vědomosti z práva a veřejné správy dokáží uplatnit i v praxi, a studenti oboru Sociální činnost museli kromě teoretických vědomostí z pedagogiky, psychologie a sociální péče uplatnit i své praktické odborné dovednosti.

Pak už všechny maturanty čekaly, tak, jako na všech středních školách, společná a profilová část maturitních zkoušek. Nejprve tedy didaktické testy a písemné práce společné části a po svatém týdnu pak 21. 5. odstartovaly ústní zkoušky. Všichni se snažili co nejlépe obhájit nabyté vědomosti, někomu se to podařilo lépe, někomu hůře, někdy zapracovala tréma, při někom stálo štěstí.

 

Ti, kterým se podařilo zdolat všechna úskalí maturitních zkoušek, 1. 6. 2018 slavnostně převzali v krásném prostředí Nuselské radnice svá maturitní vysvědčení. Ještě jednou všem absolventům gratulujeme!

 

A těm, které čeká 2. pokus v září, držíme palce. Určitě už si se vším úspěšně poradí.

 

M. Měřinská