Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/rock-v-mufu  •  Vydáno: 29.1.2018 11:18  •  Autor: Jana Zelenková

Rock v MUFU

Rock v MUFU

Jako zpestření výuky hudební výchovy jsme k nám pozvali 23.1.2018 naše „staré známé“, pana Mgr.Milana Parnahaje - moderátora, kytaristu, zpěváka a autora hudebně vzdělávacích pořadů, jejichž scénáře vycházejí z jeho vlastní diplomové práce o nonartificiální hudbě, a pan Josefa Šlika – kytaristu a zpěváka, který se také stará o ozvučení pořadu a projekce, kterých je zároveň autorem.

Ačkoliv s touto muzikantskou dvojicí spolupracujeme ve škole už od roku 2001, vždycky nás v programech něčím novým překvapí. Tentokrát to byl vlastně celý (pro nás nový) pořad ROCKOVÁ KRABIČKA seznamující děti s rockem, tím, co je pro něj typické i s nejvýznamnějšími interprety, který si v MUFU užily 5. a 6. třídy.
Žáci 7. – 9. třídy a studenti 1. ročníku  se nejen pobavili, ale leccos zajímavého se i dověděli při programu VÝVOJ SVĚTOVÉ ROCKOVÉ HUDBY VE 20. STOLETÍ. Ten mapuje především americkou a britskou scénu a proměny rockové hudby od rock´n ´ rollu, přes rockovou hudbu let 60., dále pak hard rock, art rock, punk, new wawe, heavy metal, grunge až po hard core. V pořadu zazněli mimo jiné třeba E. Presley, Beatles, Bob Dylan , Rolling Stones, Deep Purple , Sex Pistols, Police, Van Halen nebo Nirvana a na závěr obou programů vznikla společnými silami i zcela nová píseň.