Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/zalozka-do-knihy-spojuje-skoly  •  Vydáno: 1.11.2017 10:08  •  Autor: Jana Zelenková

Záložka do knihy spojuje školy

V letošním školním roce jsme se poprvé zapojili do mezinárodního projektu „Záložka do knihy spojuje školy: Tajuplný svět knižních příběhů“, který letos již po osmé vyhlásila k Mezinárodnímu měsíci školních knihoven 2017 Knihovna Jiřího Mahena v Brně a Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave.

Cílem projektu, je navázání kontaktů mezi českými a slovenskými základními školami a osmiletými gymnázii a podpora čtenářství prostřednictvím výměny záložek do knih.

Podle počtu přihlášených žáků nám byla přiřazená partnerská škola, Základní škola kardinála A. Rudnaya v Považanoch.

Napoprvé jsme nechtěli přecenit naše síly, a tak jsme si řekli, že přihlásíme k účasti jednu třídu, sedmou, která vyrobí v hodinách výtvarné výchovy 30 záložek. To jsme ovšem netušili, jak velký zájem o práci na záložkách nakonec bude, kolik nádherných výtvorů vznikne a kolik hezkých a hlubokých myšlenek a citátů z knih se na záložkách objeví. Nakonec vyráběla nejen sedmá, ale také devátá třída a vybrat 30 záložek, které poputují na Slovensko, nebylo vůbec jednoduché.

Víme, že příští rok se bez obav můžeme zapojit do projektu zase a ve větším počtu.

Jak se záložky povedly, a že nám také z partnerské školy záložky došly, to se podívejte na fotkách.

Pro zvídavé čtenáře:

O projektu                                http://www.kjm.cz/zalozka-spojuje

Základní škola Považany              https://zspovazany.edupage.org/