Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/vylet-do-drazdan  •  Vydáno: 10.1.2017 12:59  •  Autor: Jana Králová

Výlet do Drážďan

Ve čtvrtek 15. prosince 2016 jsme navštívili Museum hygieny v Drážďanech. Procházeli jsme stálou výstavou o člověku od jeho narození až po smrt. Výstava byla celkem v sedmi sálech. V prvním byl skleněný člověk. Měli jsme možnost podívat se do útrob tohoto člověka nebo vidět historický rentgenový přístroj.

Druhý sál byl o životě a umírání. Hned na začátku bylo možné kouknout se na video, na kterém byl nahrán zázrak života – porod. Dále bylo možné sledovat vývoj dítěte v děloze a postupné stárnutí těla.

Další sál byl o jídle a pití a o jídelních návycích v různých zemích. Čtvrtý sál nesel název Sexualita. Mohli jsme si prohlédnout, jakou roli hraje vzhled při výběru naší drahé polovičky.

Vzpomínání – myšlení – učení, to byl sál číslo pět. Zjistili jsme, že náš mozek je nadmíru složitý orgán schopný mimořádných výkonů. Atrakce v tomto sále se jmenovala Mindball, tu jsem si bohužel nezkusila. Následoval sál o pohybu, gestech a mimice.

A poslední sál byl věnovaný kráse, pokožce a vlasům. Co považovali v minulosti ženy a muži za krásné? Odpovědi byly právě v tomto sále. Nejvíce mě zaujala past na blechy.

Po prohlídce historického centra jsme výpravu do Drážďan zakončili na vánočních trzích.

A. Kumžáková, studentka S1B