Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/informacni-stredisko-pro-volbu-povolani  •  Vydáno: 19.9.2008 15:59  •  Autor: Jana Zelenková

Informační středisko pro volbu povolání

Dne 16.9.2008 navštívila 9. třída informační středisko pro volbu povolání na Úřadu práce hl.m.Prahy.

16.9. jsem se s naší třídou zúčastnil programu v infostředisku na úřadu práce, kde jsme v rámci programu nejprve shlédli video o činnosti úřadů práce, následoval rozhovor s paní průvodkyní o našem nastávajícím povolání a volbě školy, kdy jsme měli možnost nechat si nakopírovat informace o bezpočtu povolání...( Adam )

...Zapojili jsme se do diskuse o nezaměstnanosti, výběru povolání, rekvalifikaci. Na počítačích jsme si mohli vyzkoušet různé testy osobnosti a zájmů. Exkurze se všem líbila a myslím, že byla užitečná... ( Adéla ) 

... Po instruktážním filmu byla žákům poskytnuta volnost, a tak si každý mohl volně pendlovat po místnosti za účelem vyhledávání informací o konkrétních povoláních. Nabídka informačních šanonů byla opravdu široká... ( Petr )

...Po úvodní informaci o činnosti střediska jsme měli čas, abychom si udělali testy na počítači, našli povolání, která nás zajímají, nebo si pustili videokazetu s vybraným povoláním... ( Dan )