Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/sedme-tridy-v-knihovne  •  Vydáno: 13.12.2016 15:34  •  Autor: Jana Králová

Sedmé třídy v knihovně

Ve čtvrtek 1. prosince 2016 jsme byli spaní učitelkou na exkurzi v městské knihovně Na Veselí, kde nás provázela paní knihovnice. Byli jsme v části určené dětem, která se dělila na naučnou literaturu a ta byla označena různými značkami podle oblastí, do kterých byla zařazena.

Byla tu také beletrie, která byla řazena podle abecedy, a knihy se hledaly podle počátečních písmen autora. Přes internetový katalog knihovny jsme si vyzkoušeli vyhledávání knih.

Po návštěvě knihovny nám zbylo ještě trochu času, proto jsem ještě šli do Arkád, kde jsme se nechali celá třída vyfotit.

Všem se návštěva knihovny líbila a dozvěděli jsme se něco nového.

Š. Matuščin, žák Z7.A

 

Dne 1. prosince 2016 jsme se vydali s naší třídou Z7.B do městské knihovny. Vyrazili jsme koncem velké přestávky. Knihovna se nachází na Pankráci, tedy nedaleko školy. Když jsme přišli, tak jsme zasedli ke stolu a poslechli jsme si paní knihovnici.

Naučili jsme se hledat knihy a vyhledávat na webové stránce knihovny a spoustu dalších informací jako třeba, že se rozdělují knihy na naučnou literaturu a beletrii. Potom jsme zamířili do sekce knih pro dospělé a mohli jsme si povšimnout rozdělení knih na beletrii, detektivky a romány. Poté jsme se už museli vydat zpět do školy. Když jsme se vrátili do školy, pokračovali jsme v učení.

V knihovně to bylo pěkné a hodně jsme se dozvěděli a naučili.

M. Gubien, žák Z7.B