Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/skolni-parlament/aktuality-ze-skolniho-parlamentu-116-17  •  Vydáno: 29.11.2016 10:37  •  Autor: Jana Králová

Aktuality ze školního parlamentu 1/16-17

Letos jsme se začali zase scházet o velkých přestávkách jako v minulých letech, ale bohužel se nám nedařilo se sejít v plném počtu a dohodnout základní pravidla schůzí, tak jsme se rozhodli změnit pravidla zasedání, a proto se dne 15. 11. 2016 se sešel školní parlament na zvláštní schůzi první a druhou vyučovací hodinu. Budeme se takto scházet pravidelně jednou za měsíc a věříme, že bude více času na projednání jednotlivých návrhů.

A teď k samotné schůzi:

Jedním z řešených témat  je dobročinná sbírka Děti dětem, ve které stejně jako minulý rok sbíráme hygienické potřeby pro děti z Thomayerovy nemocnice. Této akce se zúčastní nejen žáci základní školy, ale také studenti střední školy. Sbírka probíhá do 6. 12. a děti své dary můžou nosit paní učitelce Drahošové (1. stupeň), paní učitelce Hemzalové (2. stupeň) a paní učitelce Hoffmanové (SŠ).

Řešilo se také, kdo se postará o naše školní mazlíčky (šneky – Hildegardu a Hagrida). Nakonec jsme se dohodly, že se péče ujmou vybraní členové parlamentu. Na Vánoce si je vezme nějaký dobrovolník, který o ně snad bude dobře pečovat.

Na dvouhodinové schůzi školního parlamentu se vyřešilo spoustu užitečných věcí týkajících se organice školy, akcí spojených se školním parlamentem, atd. Jak paní učitelka Hemzalová tak také naši žáci základní školy vymysleli různá témata, kterými se v budoucnu budeme na parlamentu zabývat.

Máte se určitě na co těšit J.

S pozdravem

Váš Školní parlament