Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/evropsky-jazykovy-tyden  •  Vydáno: 14.10.2016 17:29  •  Autor: Jana Králová

Evropský jazykový týden

V týdnu od 26. 9. do 30. 9. 2016 opět proběhly na naší škole akce související s oslavou Evropského dne jazyků, který je Radou Evropy určen na 26.9.

Každý den týdne byl věnován jazyku a kultuře jednoho konkrétního evropského státu.

V jídelně se nabízelo jídlo jedné evropské země (Německo, Francie, Španělsko, Rusko, Itálie)) a jako zvonění zazněla písnička v daném jazyce spolu s hlášením ve školním rozhlase, které zdůrazňovalo důležitost studia cizích jazyků.

Stěžejní událostí týdne byla  interaktivní anglická představení The Bear Educational Theatre, která se konala 30. 9. v naší škole. Žáci 7.-9. ročníku ZŠ shlédli detektivní hru Murder at Wimbledon, studenti 1. až 3.ročníku SŠ si připomněli důležitá díla anglické literatury v nápadité prezentaci The History of English Literature.

V obou představeních herci zapojili i naše žáky a s lehkým anglickým humorem se snažili rozšířit jejich jazykové znalosti.

Akcím k Evropskému dni jazyků předcházel projekt  žáků 9. třídy, ve kterém anglicky komunikovali s turisty v centru Prahy o jejich znalostech  cizích jazyků a  návštěvě Prahy.

Věříme, že tento týden přispěl k posílení jazykového a kulturně - evropského povědomí našich žáků a studentů.