Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/svetova-skola/beh-pro-petera-clanek  •  Vydáno: 1.7.2016 11:09  •  Autor: Martin Vocílka

Běh pro Petera

Běh pro Petera

Sportovali jsme. Pomáhali jsme. Bavili jsme se. 

Dne 22. 6. 2016 se nám povedlo uskutečnit charitativní akci „Běh pro Petera“. Naším cílem je uhradit jeho první rok na nové škole. Peter je čtrnáctiletý chlapec, kterému zemřeli oba rodiče a žije v dětském domově v Nairobi. Jednou by se rád stal lékařem a mi bychom mu to chtěli umožnit.
Běh začínal registrací závodníků a placením startovného. Startovné činilo minimálně 20 korun. Závodníci byli rozděleni do několika kategorií. Účastnili se malé děti, žáci 1 a 2 stupně základní školy, děti na koloběžkách a dokonce i rodiče. Všichni, kteří přispěli nebo se účastnili běhu, dostali originální nálepku „Běh pro Petera“.
K dispozici byly dokonce i nástěnky se všemi informacemi o Peterovi a jeho zemi.
Akce byla spojená s oslavami 50ti letého výročí školy, kde jsme viděli tanečně i pěvecky nadané žáky naší školy a dokonce představení bojového sportu Taekwonda.
Všem, kteří se umístili na nějakém místě v běhu moc gratulujeme a těm, kteří se účastnili nebo se aspoň přišli podívat moc děkujeme.
Doufáme, že se náš tým studentů a učitelů Světové školy, kteří především akci organizovali, se bude ještě nadále rozrůstat a těšíme se na další spolupráci.

 


Michaela Kallupová a Eliška Kocourková
Studenti S1.A