Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/ozdravny-pobyt-3.tridy-na-chate-lesanka-v-krusnych-horach  •  Vydáno: 9.6.2008 21:09  •  Autor: Miloslava Pospíšilová

Ozdravný pobyt 3. třídy na chatě Lesanka v Krušných horách

V pondělí 2. 6. vyrazili žáci 3. třídy na svůj poslední ozdravný pobyt v tomto školním roce, který se konal na chatě Lesance v krušnohorské vesničce Mariánská.

Na louce 

Za krásného počasí nám cesta uběhla velmi rychle. Ubytovali jsme se v pokojích s luxusním příslušenstvím. Již odpoledne jsme se vydali obdivovat krásnou přírodu v okolí chaty.
Druhý den dopoledne jsme si zahráli naši oblíbenou vybíjenou a odpoledne jsme se vypravili na pěší výlet do lázní Jáchymov. Asi půl kilometru před naším cílem nás zastihly přívalové deště a nepomohly nám ani naše pláštěnky. V jedné restauraci nám poskytli ručníky, horký čaj a výborné palačinky. Místní zákazníci chodili ochotně kouřit ven na déšť, aby děti nebyly v zakouřeném prostředí. Že by ohleduplnost u nás ještě nevymřela?
Třetí den jsme strávili šplháním na horolezecké stěně, společenskými hrami na chatě a míčovkami na hřišti.  Večer se konala bujará pyžamová párty.
Pak přišel náš poslední den pobytu. Sluníčko opět krásně hřálo. Na hřišti jsme si zahráli vybíjenou a přehazovanou. Odpoledne jsme se vydali na pěší výlet do Nového Města. Večer jsme společně oslavili desáté narozeniny Tomáše Peče. Personál chaty nám připravil netradiční dort a Tomíkova maminka nás vybavila dětským šampaňským. Najednou se nám zdál tento pobyt velmi krátký.
Chtěli bychom poděkovat celému personálu v čele s paní ing. Černou za ochotu a úsměv. Vřele chatu Lesanku všem doporučujeme.