Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/africky-den-2015  •  Vydáno: 24.6.2015 10:09  •  Autor: Jana Králová

Africký den

Africký den

V pondělí 22. 6. 2015 se na naší škole konal Africký den. Tento celoškolní projektový den byl vyvrcholením naší celoroční práce v celosvětovém projektu Světová škola.

V průběhu dopoledne probíhalo ve škole mnoho aktivit. Naši nejmladší vyráběli za pomoci studentek africké šperky a "dešťové hole", účastnili se hudební dílny "Drum in". Starší žáci měli na programu filmový klub a interaktivní dílny věnované skutečné ceně potravin a odpovědné spotřebě.  Žáci Z7A prezentovali svou půlroční výtvarnou práci na téma Afrika výstavou v přízemí školy.

"Třešničkou na dortu" byla beseda s keňskými hosty. Studenti měli možnost komunikovat v anglickém jazyce o vážných i méně vážných tématech. Besedu zahájil sbor Prážata, který si pro naše hosty připravil písně ve svahilštině.

Studenti třídy S2B obohatili naši akci o fair trade stánek, ve kterém nabízeli a dále nabízejí vlastnoručně upečené pečivo z fair trade surovin. Kromě pečiva jsou v nabídce výrobky žáků školy. Výtěžek z prodeje ve fair trade stánku bude věnován na nákup encyklopedií pro děti z našich partnerských škol v Keni. Fair trade stánek bude otevřen celý týden (do 26. 6. 2015).

K. Měšťánková

další fotografie ke stažení zde