Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/skolni-parlament/skolni-parlament-unorova-zprava  •  Vydáno: 5.4.2015 19:58  •  Autor: Jana Králová

školní parlament - únorová zpráva

Za měsíc únor jsme ve školním parlamentu řešili návrhy žáků na zakoupení nových mantinelů do školní tělocvičny, opravy lavic, žaluzií a dalšího zařízení školy. Některé z těchto věcí byly již řešeny minulý školní rok s paní ředitelkou. Ohledně nových mantinelů do tělocvičny jsme kontaktovali naše učitele tělocviku.

Dále žáci připravovali reprezentaci paní učitelek na soutěži Zlatý Amos. Nominovány byly paní učitelka Eva Štiková a paní učitelka Martina Hudecová. Bohužel ani jedna nepostoupila ze základního kola, ale pro nás jsou stejně nejlepší J.

Na základě požadavku městské části Prahy 4 proběhlo hlasování, které rozhodlo o delegátech školního parlamentu do „Školního parlamentu Prahy 4“. Vybráni byli žáci z 5. a 7. třídy Tereza Tichá a Jakub Šafránek.

Jako Světová škola se také zapojíme do další akce týkající se práv dětí, a to komunikaci s dvěma školami v Africe. Školní parlament bude akci zaštiťovat.

Také jsme se zapojili do projektu „Příběhy našich sousedů“, kterého se účastní pouze 8. a 9. třídy, ale je plánovaná celoškolní akce, do které budou přispívat i ostatní třídy a opět bude jejím organizátorem školní parlament.

Tiskový mluvčí školního parlamentu