Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/lllllln  •  Vydáno: 16.9.2014 10:08  •  Autor: Martina Bímová

Hádanky v ZOO - foto

Hádanky v ZOO - foto

se ŠDUsmívající se

Na pondělí 15. 9. nás Dům dětí a mládeže hlavního města Prahy pozval do ZOO, kde připravil pro děti soutěžní odpoledne.
Počasí bylo tentokrát jako na objednávku - po několika deštivých dnech se na nás po celou výpravu usmívalo sluníčko. U vchodu jsme opět obdržely volné vstupenky pro všechny přihlášené děti a hrací kartu s mapou ZOO a vyznačenými stanovišti s otázkami, na které bylo třeba v okolí nalézt odpovědi.
Trasa byla v porovnání s loňskem kratší, povedlo se nám ji projít celou, nalézt všechny otázky a jak jsme zjistily při odevzdání vyplněné karty - všechny naše odpovědi byly správné :-).
A kudy se tedy šlo?
První otázka byla u gaviálů, další u vodního světa a opičích ostrovů, v dětském areálu, v pavilonu goril, ve velemlokáriu, v pavilonu šelem a plazů, v ptačích mokřadech, u magotů, u pavilonu velkých želv, v ptačím světě, u historické štoly, v rezervaci Bororo, na ostrově lemurů a poslední u vzdělávacího centra, kde jsme karty odevzdaly do slosování. Pak už následovala jen návštěva pavilonu plyšáků (na přání dětí) a odjezd zpět ke škole. Akce to byla krásná, většina z nás viděla nově vystavěné či nově otevřené části ZOO a díky hledání odpovědí na otázky se mnohé dozvěděla. Jedinou nevýhodou byla malá časová dotace - v ZOO by se dalo strávit mnohem víc času ;-).
 
Vaše vychovatelky ŠD.Mrkající
 
 
 
Další foto zde