Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/humanitarni-akce-svetluska-vysledky  •  Vydáno: 7.4.2014 12:36  •  Autor: Jana Králová

Humanitární akce Světluška - výsledky

V září letošního školního roku se studenti 2. ročníku střední školy zúčastnili 11. ročníku humanitární akce „Den, kdy září Světlušky“. Výsledky sbírky za naši školu jsme od Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírku organizuje, obdrželi až v těchto dnech. Do lucerniček se studentům tentokrát podařilo nasbírat rekordních 114.697,- Kč. Nejlepší dvojici „Světlušek“, Michalu Vyskočilovi a Zuzaně Svobodové ze třídy S2.B, se podařilo vybrat 8.321,- Kč.

V minulém roce se dobrovolníkům z řad studentů podařilo během sbírkového dne nasbírat do lucerniček 5 006 385 Kč. Společně s výtěžky z dalších akcí - Kavárna POTMĚ, benefiční večer Světlo pro Světlušku a finančními dary se na sbírkové konto v roce 2013 podařilo shromáždit 13 176 383,- Kč. Tyto prostředky byly v rámci grantového řízení rozděleny na přímou pomoc nevidomým – jednotlivcům a neziskovým organizacím, které prostřednictvím svých programů nevidomým pomáhají.

M. Dvořáková