Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/netradicni-vanocni-odpoledne  •  Vydáno: 9.1.2014 17:17  •  Autor: Zuzana Rachmannová

Netradiční vánoční odpoledne

Dne 18. 12. 2013 se v odpoledních uskutečnila na střední škole netradiční vánoční akce, jejímž cílem byla propagace a ochrana našich tradičních českých Vánoc. Hned v úvodu přednesla Tereza Léblová, zástupce petičního výboru, text petice na záchranu Ježíška, která pak byla prostřednictvím našeho poštovního holuba Lenky odeslána panu prezidentovi.

Pak již začal samotný politický proces se Santou Clausem, jehož příjezd byl vskutku triumfální a to zvláště ve srovnání s poněkud nedospělým chováním Ježíška. Když však postupně před soudem vypovídali trpaslíci, sob Rudolf (prostřednictvím licencovaného překladatele) a poněkud dezorientovaná učitelka, důkazní situace začala hovořit zcela ve prospěch Ježíška (a to přes jeho počáteční nepříznivý kurz), a tak soud nakonec po krátké discopause dospěl k závěru, že Santovi je třeba zatrhnout tipec, a uložil Santovi  dva roky ochranné léčby v psychiatrické ambulanci MUDr. Šafránka. Po té pak bylo za pomoci zpěvu tradiční koledy a jednoho páru ponožek provedeno tradiční Ježíškovské kouzlo.

Úplný závěr se pak nesl ve znamení konzumace vánočního cukroví a krátké produkce našeho jediného akordeonisty na škole.