Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/exkurze-pamatniku-karla-capka  •  Vydáno: 11.9.2013 19:18  •  Autor: Martin Vocílka

Exkurze památníku Karla Čapka

Dne 11. září 2013 jsme navštívili památník Karla Čapka ve Staré Huti nedaleko Dobříše. Se vstupem do areálu jsme měli pocit, jako by na nás dýchla atmosféra minulého století. Vítala nás krásná anglická zahrada, uprostřed níž stál autentický dům Karla Čapka. Budovou nás provedla příjemná paní průvodkyně, která nás detailně seznámila nejen se životem Karla Čapka, ale i se životem jeho rodiny a nejbližších přátel. V expozici jsme si mohli prohlédnout dobově zařízenou pracovnu Karla Čapka a některé zajímavé předměty, vztahující se k jednotlivým etapám jeho života, například jeho vysvědčení, dobové výtisky knih, fotografie, které sám nafotil ale i figurky šachů okousané od Dášenky.

Kromě expozice Karla Čapka jsme navštívili i expozici Ferdinanda Peroutky, který byl Čapkovým velice blízkým přítelem. Prohlídku budovy jsme zakončili krátkým videem o tom, Jak pejsek s kočičkou myli podlahu.

Krátce jsme si odpočinuli v zahradě a poté jsme si mohli vybrat, jestli pojedeme domů nebo navštívíme naučnou stezku Karla Čapka. Ať tak, či tak, každý z nás odcházel s novými poznatky a vlastními dojmy v kapse.

Studenti S4.A a S4.B