Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/projekt-evropa  •  Vydáno: 14.6.2013 10:46  •  Autor: Radmila Štirská

Projekt Evropa

Ve dnech 10. a 11. 6. 2013 prezentovali žáci 4. - 9. tříd výsledky své práce v projektu Evropa.

Na tomto projektu jsme pracovali v průběhu 2. pololetí a jeho cílem bylo seznámit se s jednotlivými státy Evropské unie.

Projekt zasahoval do všech vyučovacích předmětů a při jeho zpracovávání si žáci mohli ověřit, jak umějí vyhledávat a dále zpracovat informace, využít dovednosti a vědomosti získané nejen při výuce, ale i dovednosti z oblasti funkčních gramotností (čtenářská, matematická, občanská, ICT gramotnost...). Další důležitou součástí projektu byla komunikace, týmová spolupráce a koordinace práce. Nezbytná pak byla i dovednost výsledky práce prezentovat před všemi ostatními žáky.

Všechny děti pracovaly s velkým nasazením, výsledky jejich práce prezentované v třídních kolech byly opravdu velmi kvalitní a pěkně zpracované.

Závěrečná prezentace, která proběhla v multifunkční učebně, byla motivující pro všechny žáky i učitele. Mohli jsme se všichni poučit nejen o jednotlivých státech, jejich kultuře, historii, zvyklostech, ale načerpat i nápady pro realizaci výukových projektů do příštího roku.

Všem žákům i učitelům děkujeme za zaujetí, se kterým pracovali, i za výborné prezentování získaných informací a nabytých vědomostí.