Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/vapenka-den-po-dni-den-druhy  •  Vydáno: 22.3.2013 22:03  •  Autor: admin

Vápenka - den po dni: Den druhý

Dnešního rána jsme se probudili do dne jako z Ladových obrázků. Za okny padal sníh a padal tak dlouho, že nám v závějích zapadl i náš zdravotní bratr Michal. Ale nebojte se, o zdravotní stav našich dětí je postaráno, protože zaměstnanci Vápenky ho záhy vyprostili.

Dopoledne si děti hezky v teplíčku četly ze Slabikáře, pracovaly s novým sešitem na dopravní výchovu a kreslily chatu Vápenku. Ještě jsme si stačili všichni pohrát v herně a pak hurá na oběd.

Po poledním klidu Dana s Martinem přečetli dětem email od Krakonoše a květinových víl, ze kterého se dozvěděly o nouzovém stavu Krakonošova království. Královna Zima se nechce vzdát své nadvlády a proto v Krkonoších stále panuje sněhová kalamita. V rámci pomoci Krakonošovi děti postavily pro paní Zimu palác, do kterého se má přestěhovat na jarní a letní období. Jelikož je paní Zima náročná, musely děti její pozornost přilákat zvláštním rituálem. Před večeří si děti ještě nakreslily týmové erby, vymyslely si názvy svých týmů a bojovné pokřiky.

Večeře byla opět výborná, snědli jsme úplně všechny špagety a před spaním jsme si pustili pohádku o vílách.

Hezkou dobrou noc Vám přejí všichni z Vápenky.

Palác paní Zimy:

Erby: