Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/osobnosti-skoly/michal-gallo-lob-bohnice  •  Vydáno: 27.2.2013 11:23  •  Autor: Zuzana Rachmannová

Michal Gallo - LOB Bohnice

Tenisu se věnuji od svých pěti let. Začal jsem hrát v tenisovém klubu LOB Bohnice, kde hraji dodnes. Když jsem začínal, tréniky probíhaly jednou až dvakrát týdně. S postupem přibývajícího věku se začaly tréniky zintenzivňovat. V současné době trénuji každý den a o víkendech jezdím na trunaje, kde mohu poměřit síly se spoustou kvalitních hráčů z celé republiky. Za svůj největší úspěch považuji výhry v několika turnajích, které jsem odehrál a také dvouletou účast v dorostenecké lize, kde jsme hráli jako tým a mohli měřit naše schopnosti s těmi nejlepšími.

Kromě tenisu musím neustále pracovat na fyzické kondici, stále zlepšovat práci nohou a pohyb po kurtu, který je v současné době velice důležitý, protože hra se více a více zrychluje. Například nejrychlejší servis už dosáhl rychlosti kolem 260 km/h, který zahrál Samuel Groth. Běžně se ale podává kolem rychlosti 210 – 230km/h.