Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/vystava-exotickych-plazu-terra-fauna  •  Vydáno: 16.10.2012 16:57  •  Autor: Zuzana Drahošová

Výstava exotických plazů Terra Fauna

Obě třetí třídy vyrazily v pondělí 15.10. na zajímavou výstavu exotických hadů, pavouků a štírů do obchodního centra Arkády a odnesly si nevšední zážitek.

Nejprve jsme se zúčastnili přednášky na téma plazi, kde se žáci dozvěděli velice zajímavé a užitečné informace. Skoro všechny děti byly po celou dobu ticho jako myšky a bedlivě naslouchaly povídání Michaela a jeho asistentky, která vše překládala do českého jazyka. Nejprve si povídali o podnebí, které ke svému životu plazi potřebují, pak o nejznámějších a i největších hadech v České republice. Žáci se dozvěděli například to, že slepýš není had, ale ještěrka, protože má víčka a uši a že želva mění krunýř. Jak bylo vidět, některé to velice překvapilo.

Na závěr celého povídání měly děti možnost si pohladit užovku červenou, což byl pro většinu z nich opravdu silný zážitek.

Poté následovalo zkoumání terárií a hledání schovaných hadů, které bylo občas těžké najít. Děti tak viděly i prostředí, ve kterých plazi žijí.

Tuto výstavu, která trvá do 28.října, průběžně navštíví i některé ostatní třídy 1. stupně.