Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/vapenka-13.6.2012-rozlouceni-s-vapenkou  •  Vydáno: 14.6.2012 0:20  •  Autor: Jana Králová

Vápenka 13.6.2012 – Rozloučení s Vápenkou

Nastal poslední den našeho pobytu na škole v přírodě. Aspoň tento den vůbec nezapršelo, což nám potvrdilo, že se Zeleňouch opravdu rozplynul.
Dopoledne jsme již měli volnější program. Vedle čtení a matematiky se prvňáčci dívali na pohádku.
Odpoledne hned po obědě jsme se po třídách vydali do muzea Vápenka a do zdejšího lomu s jeskyní. Cestou jsme nacházeli útržky pláště Zeleňoucha, ale také zelený poprašek na silnici a na skalách v lomu. V muzeu Vápenka jsme se dozvěděli informace o životě a práci zdejších lidí. Děti si mohly na interaktivních hrách vyzkoušet, jak se hasilo vápno, kudy se dostat na Sněžku, o osidlování zdejšího kraje a seznámily se také s živočichy, kteří zde žijí.
Před večeří jsme si pustili pohádku na rozloučenou Alvin a Chipmunkové 2.
Po večeři nastal opravdový karnevalový rej, na který se děti celý den těšily. Dokonce přehlédly, že u pití ležel poslední dopis od Lesníčků s poděkováním za jejich statečnost při noční stezce odvahy. Našli ho však naši učitelé a zítra jej dětem přečtou.
Na konci karnevalu bylo vyhlášení vítězů Skřítkovské olympiády a celotáborové hry. A pak nastalo „královské dělení" v jednotlivých týmech. Kapitáni velmi spravedlivě rozdělili odměny mezi své spoluhráče.
Nyní už všichni sladce spí a těší se na své rodiče.

Zítra na shledanou.

Vaše děti a učitelé