Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/vapenka-10.6.2012-stavime-skritkum-luxusni-domecky  •  Vydáno: 10.6.2012 23:22  •  Autor: Jana Králová

Vápenka 10.6.2012 – Stavíme skřítkům luxusní domečky

Konečně nastala neděle, den oddechu od učení. Po výborné sladké snídani se všechny děti odebraly do heren, kde se věnovaly stolnímu tenisu, fotbálku, kulečníku a společenským hrám. Vypadalo to, že nás Zeleňouch opustil a na obloze se objevilo i sluníčko. Ale chyba lávky. Proradné strašidlo vyčkalo, až se vydáme k lesu zachraňovat domečky skřítků Lesníčků. Seslalo na nás mrholení, které však přibývalo na intenzitě. Ale my jsme ho opět převezli. V baťůžcích jsme si pro jistotu nesli pláštěnky a les nás také ochránil před nadměrnou vlhkostí. Děti se rozdělily do svých 6 týmů a s vervou se pustily do stavby. Sami uvidíte, že pro skřítky Lesníčky vystavěly nové luxusní příbytky, mezi kterými byly i hotely. S pocitem dobře vykonané práce jsme se hustým mrholením vydali opět zpět k Vápence. Zeleňouch byl naštvaný, a proto pršelo až do večera. To však netušil, že všechny naše botičky hezky uschly na sušácích ve zdejší lyžárně. Snad už konečně pochopí, že jsme silnější než on.
Po večeři jsme se podívali na kreslenou pohádku O Popelce. Dnes jsme usnuli opravdu brzo, protože zítra vstáváme o něco dříve, abychom Zeleňouchovi ukázali naši zdatnost.

 

Hezkou dobrou noc, ať vás Zeleňouch straší celou noc.

 

Vaše děti a učitelé