Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/vapenka-9.6.2012-vzkaz-od-skritku  •  Vydáno: 9.6.2012 23:40  •  Autor: Jana Králová

Vápenka 9.6.2012 – Vzkaz od skřítků

Dnešní den jsme zahájili opět výukou. Prvňáčci se věnovali prvouce a druháci opět četli kocourka Modroočka, u kterého se velmi nasmáli. Zbytek dopoledne jsme se věnovali stolnímu tenisu, fotbálku a kulečníku v hernách Vápenky.

Včera jsme se vysmívali Zeleňouchovi, který se však rozhodl, že nám to vrátí, a tak už během poledního klidu začalo venku lít jako z konve. Nám to ale náladu nezkazilo a pustili jsme se do her jako Molekuly, Elektřina a Tichá pošta. Zeleňoucha to přestalo bavit a my jsme konečně po sladké svačince mohli vyrazit ven.
Vydali jsme se prozkoumat okolí Vápenky a všechny nás zaujaly typické krkonošské roubenky, kolem kterých se pásly krávy, kozy a ovce.
Při večeři děti objevily v jídelně malinkatý vzkaz zabalený v zeleném listu. To nám psali skřítci Lesníčci, že jim Zeleňouch poškodil jejich domečky. Děti se rozhodly, že skřítkům pomohou a domečky jim opraví, ale to nás čeká až zítra.
Po večeři jsme si zahráli ještě Bingo a pak jsme se uložili ke spánku, abychom načerpali energii pro zítřejší budování.

Hezkou dobrou noc
Vaše děti a učitelé