Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/pripravka-pro-budouci-prvnacky-9.1.2012  •  Vydáno: 9.1.2012 16:18  •  Autor: Zuzana Drahošová

Přípravka pro budoucí prvňáčky 9.1.2012

Dnes jsme se opět rozdělili na nosorožce a žirafy. Každá skupina měla jiný program.

Žirafy si povídaly o zimě a o všem, co k ní patří. Říkaly si, jaký dáreček od Ježíška je nejvíce potěšil, kdo byl tuto zimu na horách a mohl tak vzkoušet nové lyže od Ježíška. Žirafky porovnávaly na tabuli množství sněhových vloček, říkaly, jakou mají bavu a každý si pak mohl nakreslit svou vlastní vločku. Na závěr hodiny děti pomohly Ježíškovi najít ztracený zvoneček, aby příští rok mohl opět přijít a zazvonit, že dal dárečky pod stromeček.

Nosorožci si povídali o hospodářských zvířatech v anglickém jazyce. Pomohly jim v tom tři kostičky, s nimiž si děti mohly hodit a zvířátko, které jim na kostce padlo, správně anglicky vyslovily. Poté si každý malý nosorožec vybral z připravených zvířátek to, které si zapamatoval nejvíce, a vybarvil si jej.

Všechny děti za hezkou práci byly sladce odměněny.

 

Dnešní hodinou jsme se rozloučili s prvním pololetím a následující hodina bude až 13.2.2012, kde se sejdeme především s budoucími prvňáčky zapsanými do naší školy.