Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/skola-v-prirode-vapenka-den-ctvrty  •  Vydáno: 18.12.2011 22:47  •  Autor: admin

Škola v přírodě, Vápenka - den čtvrtý

... a zase sněží...

Neděle 18. 12.:

Nedělní dopoledne se neslo v duchu historie - děti se neučily, ale dívaly se na pohádku. Po jejím zhlédnutí měli žáci možnost reflexe.

O poledním klidu si některé děti šly dokonce dobrovolně zdřímnout. Potom jsme šli opět do nově napadnuvšího sněhu, kde se strhla "Kolouvaná", která děti opravdu bavila. V duchu této aktivity se pak neslo celé odpoledne strávené venku. Dokonce i slečna vychovatelka z ŠD Medvěd (Danča), která se uplynulé dny koulování a válení ve sněhu zdárně bránila, nebyla dnes ataku dětí a druhé slečny vychovatelky Zuzky ušetřena.

Když jsme naprosto "durch" děti osušili, převlékli a nalili do nich horký čaj, vytvořily kroužky a jejich úkolem bylo co nejrychleji prolézt obručí. Na závěr soutěže se dozvěděly, že je večer čeká převelice těžký úkol. Při jejich putování za unesenou truhlou se dostaly do paláce zlé královny Bludimíry. Ta má dnes velice špatnou náladu a po večeři chce dobře pobavit. Děti dostaly čas na přípravu scénky nebo vystoupení, aby Bludimíru rozveselily. Večer se tedy v paláci představili tanečníci, herci i zpěváci. Bludimíra byla spokojená, nikoho "nesežrala", všechny pohostila a ubytovala ve svých komnatách.

Zazvonil zvonec a dnešního dne je konec...