Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/telesna-a-hudebni-vychova-v-pondelni-pripravce  •  Vydáno: 23.11.2011 18:11  •  Autor: Zuzana Drahošová

Tělesná a hudební výchova v pondělní přípravce

 

V pondělí  14. 11. se předškoláčci opět vypravili do budovy školy „zvykat si" na vyučování. Tentokrát se ale neusadili do školních lavic. Všechny děti se nejdříve vydaly do učebny MUF, kde jsme si udělali docházku a poté se půlka dětí vydala na hodinu tělesné výchovy. Druhá půlka dětí zůstala v MUFu a absolvovala hodinu hudební výchovy.

Při „tělocviku" si děti krásně protáhly tělíčka, dozvěděly se spoustu nového o různých sportech a také si vybarvily obrázky sportovců. V „hudebce" jsme si zazpívali několik lidových písniček a pak jsme si povídali o hudebních nástrojích, některé z nich jsme si také ukázali a poslechli si, jak vlastně zní. Děti se seznámily např. se saxofonem, zobcovou flétnou a různými nástroji z Orffova instrumentáře. Po 45 minutách se děti s úsměvem na tvářičkách vrátily zpátky k rodičům nebo do školky. Doufáme, že i příští přípravka děti zaujme a těšíme se.