Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/vitezstvi-v-soutezi-quotfinancni-gramotnostquot  •  Vydáno: 12.4.2011 13:44  •  Autor: Martin Vocílka

Vítězství v soutěži "Finanční gramotnost"

V únoru tohoto roku se studenti a studentky naší školy zapojili do 2. ročníku celostátní Soutěže Finanční gramotnost, která je vyhlášena Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

Studenti soutěží ve znalostech z oblasti finanční gramotnosti formou testu. Cílem soutěže je zvýšit zájem škol i samotných studentů o finanční problematiku, zjistit jejich teoretické a praktické znalosti a vědomosti, tak důležité pro jejich budoucí život, a tím působit preventivně především proti předlužení.

Soutěže se zúčastnilo 40 248 žáků a studentů ze 708 škol v celé ČR. Tři nejúspěšnější studenti z každé školy vytvořili družstvo, které se zúčastnilo okresního kola soutěže. Družstvo naší školy, tvořené studenty S3A - Jiří Vícha, Gábina Burešová, Diana Rešková obsadilo krásné první místo. Získalo nejvyšší počet bodů (správných odpovědí) v nejkratším čase, a jako nejlepší na Praze 4 postupuje do krajského kola. Gratulujeme jim a přejeme hodně štěstí.

Alena Cilcová